Marnix Norder nieuwe ambassadeur Expertteam Eigenbouw

Begin april gaf Roelof Bleker het ambassadeursstokje van het Expertteam Eigenbouw over aan Marnix Norder. Minister Blok installeerde hem eigenhandig in de hal van het Haagse stadhuis. Reden om met het hele team, incl Roelof, nog een keer op de foto te gaan.

Minister Blok en Expertteam Eigenbouw
Norder was jaren wethouder in Den Haag en zette daar de laatste jaren met succes het zelfbouw programma op. Dat ging niet alleen om het aanbieden van  kavels in de stad maar vooral om een interne omslag om kavelkopers te kunnen en willen bedienen vanuit het Haagse stadhuis. Daar kwam een kavelwinkel, met een etalage en een kassa, en werden in korte tijd zo’n kleine 500 kavels verkocht.
Norder zal zich gaan inzetten als ambassadeur en collega binnen het Expertteam om meer gemeentebestuurders aan te sporen werk te maken van verkiezingsvoornemens of raadsmoties. Want papier is geduldig, maar je slaat er geen palen mee de grond in.

Roelof was de afgelopen vier jaar mijn collega binnen het team. Als oud wethouder van Enschede waar hij de wederopbouw van Roombeek in zijn portefeuille had en een passie voor zelfbouwers aan overhield, was het een voorrecht om met hem op pad te kunnen.